Constructing a Dream: Socialist Realism in Albanian Style (Part 3)

Epilogue“Power is not a means; it is an end. One does not establish a dictatorship [...]

Constructing a Dream: Socialist Realism in Albanian Style (Part 2)

The Structure“Socialist realism boils over, it is in constant and continuous development, since he too [...]

Constructing a Dream: Socialist Realism in Albanian Style (Part 1)

“The production of souls is more important than the production of tanks. And therefore, I [...]

Constructing a Dream: Socialist Realism in Albanian Style (Foreword)

The joy of introducing the socialist realist period of Albanian Art to art lovers Curator: [...]

Vizatimi në Historinë e Artit Shqiptar

Vizatimi është një gjini delikate, e ngrohtë, sqimatare, intime dhe më e hershmja në historinë [...]

Mehmet Pushtuesi, rrugëtimi plot mistere i një pikture

“Në Venecia ka pasuri që edhe vetë pronarët nuk e dinë që ekzistojnë? Por ndonjëherë [...]

Udhëtimet mesdhetare të Çenes

Kurator: Artan Shabani Adrian Çene, piktori i penelatave të forta plot me ngarkese emocionale, mjeshtri [...]

Vilajeti i Delvinës nën Kurorën Britanike

Materiali pergatitur nga: Auron Tare Delvina sot është një fshat i harruar në një cep [...]

“Art creates the image of a nation”, interview with Artan Shabani, Director of National Art Gallery

Author: Fioralba Duma, Posted originally for Albania News, November 18, 2013 Artan Shabani, one of [...]

“Arti krijon imazhin e një kombi”, Intervista me Drejtorin e Galerisë Kombëtare të Arteve

Autori: Fioralba Duma, Publikimi origjinal per Albania News, November 18, 2013 Artan Shabani, një ndër [...]